Business Internaţional

Covid: Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane în Mallorca

Covid: Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane...

Autor: Dorin Oancea

25.04.2021, 10:49 74

Un bărbat a fost arestat în Spania, suspectat de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de persoane cu Covid, relatează BBC.

Bărbatul de 40 de ani ar fi continuat să meargă la serviciu şi la sală, în ciuda faptului că tuşea şi avea febră de peste 40°C.

El s-a plimbat cu masca jos, tuşind şi spunând colegilor că avea să-i infecteze.

Cinci colegi de muncă şi trei persoane de la sala de sport au fost testate pozitiv. Alte 14 persoane - membri ai familiilor celor infectaţi - s-au îmbolnăvit, inclusiv trei copii de un an.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, poliţia spaniolă a declarat că bărbatul prezintă simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece acasă de la locul de muncă aflat în oraşul Manacor.

El a făcut un test PCR într-o seară, dar a doua zi a plecat la serviciu şi la sala de fitness, în aşteptarea rezultatelor.

Colegii săi i-au cerut să plece acasă, dar el a refuzat, au spus poliţiştii. Îşi dădea masca jos, tuşea şi spunea: „O să vă infectez pe toţi cu coronavirus”.

Când testul său a ieşit pozitiv, colegii au fost „alarmaţi”, potrivit poliţiei.

Niciunul dintre oameni nu s-a îmbolnăvit grav, a spus poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO