Business Internaţional

Covid-19: Un nou caz de origine necunoscută a fost depistat în SUA

Covid-19: Un nou caz de origine necunoscută a fost...

Autor: Ioana Scholler

29.02.2020, 04:47 31

O femeie în vârstă din California este al doilea caz de coronavirus de origine necunoscută în SUA, au anunţat, vineri, oficiali medicali din Santa Clara County, potrivit CNN.

Pacienta nu a călătorit recent într-o zonă afectată de epidemie, nu a intrat în contact cu o altă persoană infectată şi nu se numără printre americanii evacuaţi din Wuhan, a spus medicul Sara Cody, director al Departamentului pentru Sănătate Publică din regiune.

„Acest nou caz indică faptul că există dovezi ale răspândirii prin colectivitate, dar gravitatea este încă necunoscută”, a mai spus Cody. „Înţeleg că acest informaţii ar putea fi alarmante, dar pentru asta ne-am pregătit. Acum trebuie să luăm măsuri adiţionale pentru a încetini răspândirii bolii”, a adăugat medicul.

Femeia a fost internată în spital din cauza unei afecţiuni respiratorii, iar medicul său de boli infecţioase a cerut, miercuri, să fie testată pentru coronavirus. Cazul nu are legătură cu alte persoane din regiunea care au fost infectate cu noul virus Covid-19, au mai spus oficialii.

Momentan, există 62 de cazuri de coronavirus confirmate în SUA, potrivit Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). 44 sunt foşti pasageri ai navei de croazieră Diamond Princess, care a fost ţinută în carantină în Japonia. Trei cazuri sunt cetăţeni americani întorşi recent din oraşul chinez Wuhan, locul în care a izbucnit epidemia. Un pacient internat la Centrul Medical UC Davis a contractat boala prin mijloace necunoscute, iar majoritatea celorlalţi 14 pacienţi au călătorit recent în China sau sunt rude ale unor persoane care s-au întors recent din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO