Business Internaţional

COVID-19 se dezlănţuie în SUA: Peste un milion de oameni au fost confirmaţi cu coronavirus

COVID-19 se dezlănţuie în SUA: Peste un milion de...

Autor: Marinela Sarbu

29.04.2020, 07:34 152

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din SUA a trecut marţi de un milion, reprezentând o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global, în timp ce numărul morţilor îl depăşeeşte pe cel al victimelor din războiul din Vietnam, potrivit Reuters.

Numărul de infecţii de coronavirus confirmate în SUA a trecut de un un milion, dublându-se în ultimele 18 zile. Numărul real de infecţii din SUA ar putea fi mai mare decât numărul de cazuri confirmat, oficialii de sănătate publică avertizând că deficienţele de lucrători instruiţi şi materiale au limitat capacitatea de testare, multe cazuri rămânând neînregistrate.

Aproximativ 30% din cazurile din SUA se înregistraeză în statul New York, epicentrul american al epidemiei, urmat de New Jersey, Massachusetts, California şi Pennsylvania.

58.233 de americani au murit de COVID-19, depăşind numărul morţilor din râzboiul din Vietnam, cu o medie de aproximativ 2.000 pe zi în această lună, potrivit unui raport al Reuters.

Experţii în domeniul sănătăţii publice au avertizat că o inversare prematură a politicilor de distanţare socială ar putea provoca o creştere a numărului de cazuri.

Virusul a fost raportat pentru prima dată la sfârşitul anului trecut în China şi s-a răspândit în întreaga lume. Primele decese cunoscute în SUA au fost înregistrate în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO