Business Internaţional

Costurile cu ajutoarele sociale din Germania s-au dublat

Costurile cu ajutoarele sociale din Germania s-au dublat

Autor: Catalina Apostoiu

07.09.2016, 00:00 951

Solicitanţii de azil din Germania au primit aproape 5,3 miliarde de euro sub formă de ajutoare sociale anul trecut, peste dublul costurilor din 2014, ceea ce evidenţiază amploarea problemei refugiaţilor cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, scrie Wall Street Journal. Aproximativ 975.000 de solicitanţi de azil au primit ajutoare sociale anul trecut, peste dublul numărului din 2014.

În total, Germania a plătit 5,27 miliarde de euro pentru a-i ajuta pe solicitanţii de azil, în creştere de la 2,4 miliarde de euro în 2014. Aceasta este doar o parte din suma totală cheltuită de statul german pentru ajutorarea migrantşilor din moment ce datele statistice îi includ doar pe solicitanţii de azil. Numai o mică parte din cei aproximativ 1 milion de migrantţi care au intrat în Germania anul trecut şi-au găsit de lucru. Datele statistice readuc în atenţie povara financiară pe care şi-a asumat-o Germania când şi-a deschis graniţele refugiaţilor din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa anul trecut.

Deşi fluxul de migrantţi a încetinit de la începutul acestui an, ministerul german de finanţe a anunţat că se aşteaptă ca refugiaţii să rămână o povară timp de mulţi ani. Ministerul a anunţat în iulie că se aşteaptă să cheltuiască 77,6 miliarde de euro în următorii patru ani. Pentru contribuabilii germani, cel mai costisitor aspect al crizei, care va implica 24 miliarde de euro în perioada 2017-2020, va fi acoperirea beneficiilor sociale acordate migarnţilor după ce aceştia obţin azilul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO