Business Internaţional

Coronavirusul a infectat pieţele financiare

Coronavirusul a infectat pieţele financiare

Autor: Bogdan Cojocaru

23.04.2021, 00:00 109

Pieţele financiare din întreaga lume s-au dezmeticit din euforie în faţa riscului unui nou avans al pandemiei de COVID-19, scrie Bloomberg. Bursele din Asia, unde numărul de cazuri de infectări creşte rapid din Japonia şi până în India, nu mai reuşesc să ţină pasul cu restul de la începutul lunii martie, chiar dacă regiunea ar putea beneficia de revenirea economică mondială. Indicele bursier global MSCI a scăzut în fiecare zi a acestei săptămâni după ce vineri a atins un nivel ridicat istoric. „Revenirea virusului ameninţă activele globale cu excepţia celor din statele în care campaniile de vaccinare sunt foarte avansate“, spune Joshua Crabb, analist la Robeco.

Pe frontul valutar, investitorii au căutat săptămâna aceasta active-adăpost ca yenul japonez şi francul elveţian, dar şi şekelul israelian, moneda unei ţări aflate cu mult înaintea celorlalte la imunizarea populaţiei. Ieri, acţiunile cotate de bursele asiatice se îndreptau spre cele mai mari scăderi din ultima lună, cele mai slabe evoluţii avându-le acţiunile din Japonia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO