Business Internaţional

Coronavirus: Regina Elizabeth, forţată pentru prima dată să îşi anuleze angajamentele publice

Coronavirus: Regina Elizabeth, forţată pentru prima...

Autor: Ana Obretin

14.03.2020, 10:34 43

Într-un gest fără precedent, regina Elizabeth a II-a şi-a anulat angajamentele publice pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Într-un gest fără precedent, regina Elizabeth a II-a şi-a anulat angajamentele publice pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie, din cauza pandemiei de Covid-19, scrie The Guardian.

Două evenimente publice programate luna aceasta au fost anulate şi altele urmează să fie analizate.

„Ca măsură de precauţie logică şi din motive practice în circumstanţele actuale, se fac modificări în agenda evenimentelor oficiale a reginei pentru următoarele săptămâni. După ce s-a consultat cu personalul medical şi Guvernul, Majestatea sa şi-a reprogramat vizitele în Cheshire şi Camden", se arată în comunicatul emis de Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a acesteia.

Purtătorul de cuvânt al reginei a subliniat faptul că audienţele private vor avea loc conform programului, dar alte evenimente vor fi revizuite.

Printre evenimentele oficiale a căror desfăşurare este pusă sub semnul întrebării se numără, potrivit analiştilor, aniversarea oficială a reginei, Trooping the Colour, care are loc în luna iunie.

Nu numai regina Elizabeth, în vârstă de 93 de ani, şi-a anulat evenimentele oficiale, ci şi prinţul moştenitor Charles, care, alături de ducesa Camilla, avea programat un turneu oficial în Bosnia şi Herţegovina, Cipru şi Iordania, din 17 până pe 25 martie.

Până vineri, în Marea Britanie au fost raportate 590 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi zece decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO