Business Internaţional

Coronavirus: Regatul Unit are probabil cea mai mare rată de mortalitate din Europa, spune un expert britanic în sănătate publică

Coronavirus: Regatul Unit are probabil cea mai mare rată...

Autor: Eduard Ivanovici

19.04.2020, 06:49 1195

Un expert britanic în sănătate publică a declarat vineri că Regatul Unit are probabil cea mai mare rată de mortalitate cauzată de COVID-19 din Europa, fapt datorat unor „erori de sistem”, scrie TIME.

Anthony Costello, directorul Institutului pentru Sănătate Globală al Colegiului Universitar din Londra, a declarat că Marea Britanie ar putea înregistra până la 40.000 de decese odată ce primul val de infecţii va lua sfârşit.

În prezent, autorităţile britanice au raportat circa 15.000 de decese cauzate de coronavirus în spitalele din Regat. Numărul nu conţine cei câteva sute sau mii de morţi din casele de căminele de bătrâni şi din alte locaţii.

Costello a fost un critic constant al strategiei iniţiate de guvern, declarând că testele efectuate sunt cu mult sub numărul necesar în situaţia de faţă, iar autorităţile nu au reuşit să localizeze şi să izoleze eficient persoanele care au intrat în contact cu cei infectaţi.

„Vom avea de-a face cu noi valuri de infecţii şi trebuie să ne asigurăm că avem un sistem bine pus la punct... care testează într-un ritm rapid şi oamenii din căminele de bătrâni şi care se asigură că rezultate le sunt prezentate imediat”, a spus Costello.

Marea Britanie s-a mişcat mai încet decât alte ţări europene în ceea ce priveşte impunerea măsurilor obligatorii asupra mediului de afaceri şi vieţii sociale. Starea de carantină, lansată pe 23 martie, va fi extinsă pentru încă trei săptămâni, într-o încercare de reducere a numărului de infecţii noi. Şcolile, restaurantele şi majoritatea magazinelor sunt închise, iar oamenii îşi pot părăsi locuinţa doar pentru activităţi esenţiale şi exerciţii fizice.

Matt Hancock, Secretarul de stat pentru Sănătate Publică, a apărat planul guvernului, spunând că „testarea, localizarea şi urmărirea (celor infectaţi)” fac parte din strategie.

„Cred că am luat măsura potrivită la timpul potrivit”, a declarat Hancock.

Guvernul a spus că va efectua 100.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii aprilie, de cinci ori mai mult decât rata actuală de testare. De asemenea, guvernul a promis că va include şi decesele din casele de bătrâni în datele oficiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO