Business Internaţional

Coreea de Sud laudă discursul lui Donald Trump pentru angajamentul ferm privind denuclearizarea

Coreea de Sud laudă discursul lui Donald Trump pentru...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

01.02.2018, 09:56 70

Miercuri, Trump a anunţat că Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a împiedica regimul de la Phenian să dezvolte arme nucleare capabile să ameninţe teritoriul american, adăugând că "niciun regim nu şi-a asuprit cetăţenii mai mult şi mai brutal decât dictatura din Coreea de Nord".

"Apreciem faptul că discursul a transmis din nou mesajul puternic al SUA, de hotărâre pentru rezolvarea problemei nucleare nord-coreene. Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii împărtăşesc poziţia că vor continua toate eforturile diplomatice disponibile, inclusiv sancţiunile şi presiunile, pentru a aduce Coreea de Nord la masa negocierilor în vederea denuclearizării. Cele două state îşi continuă coordonarea, iar cel mai recent discurs pare să fi fost făcut în acest sens", a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei sud-coreene, Noh Kyu-Duk.

În 2017, Coreea de Nord a demonstrat o putere şi o expertiză în creştere în ceea ce priveşte tehnologia militară, după cele zece teste cu rachete balistice şi cel mai mare test nuclear nord-coreean. Mai multe lansări efectuate în 2017 sugerează că Phenianul dezvoltă cu succes proiectile cu potenţial de a atinge ţinte aflate la distanţă mare, inclusiv de pe continentul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO