Business Internaţional

Coreea de sud anunţă 74 de cazuri noi de infecţie, în uşoară scădere faţă de ultimul raport de duminică

Coreea de sud anunţă 74 de cazuri noi de infecţie, în...

Autor: Marinela Sarbu, Anamaria Cadis

16.03.2020, 10:29 41

Coreea de Sud a raportat, luni, 74 de noi infecţii de coronavirus, mai puţin decât în ziua precedentă, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii, iar numărul de cazuri a ajuns la 8.236, cu 75 de decese.

Noile infecţii au venit pe fondul scăderii numărului de noi cazuri, ultimele cifre situându-se cu mult sub vârful de 909 înregistrat în 29 februarie şi o scădere uşoară de la 76 duminică.

De asemenea, alţi 303 pacienţi au fost externaţi după o recuperare completă, au informat centrele coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC), în timp ce 1.137 pacienţi s-au vindecat.

„Timp de trei zile consecutive, am văzut mai multe persoane vindecate decât nou confirmate, dar nu trebuie să uităm lecţiile pe care le-am învăţat”, a declarat ministrul adjunct sănătăţii, Kim Gang-lip.

Oficialii au avertizat că „focarele sporadice” au continuat să apară în zonele cele mai afectate, cum ar fi sud-estul oraşului Daegu.
Ce se află în spatele ratei de mortalitate scăzute din Coreea de Sud?
Factorii cheie includ un serviciu naţional de sănătate robust; experienţa anterioară a focarelor de virus şi pregătirile aferente; executarea agresivă a protocoalelor de testare, izolare şi tratament, susţinute pe deplin de lege - şi două incidenţe ale norocului.
Coreea de Sud a reacţionat la criză în forţă, desfăşurând o serie de eforturi legale, medicale, tehnologice şi de comunicare publică.
Ţara a putut acţiona atât de eficient datorită unui noroc rar întânlit. Având experienţă anterioară cu SARS şi MERS, iar KCDC - dintr-o coincidenţă - a efectuat un exerciţiu de simulare în masă pe un focar de coronavirus în decembrie 2019.
Drept urmare, oficialii au fost pe deplin pregătiţi când noul coronavirus a lovit naţiunea în luna următoare. Testarea a început pe 11 ianuarie, a spus Kwon; prima infecţie a fost confirmată pe 19 ianuarie.
Servicii de consultanţă telefonică, centre de testare şi camere termice care au fost instalate în clădiri şi locuri publice pentru a detecta febra, au apărut rapid online. Coreea de Sud a efectuat până în prezent aproximativ 190.000 de teste, potrivit directorului general adjunct al KCDC, Kwon Jun-wook, şi are capacitatea de a efectua 20.000 pe zi. Timpii de răspuns sunt de şase până la 24 de ore.
Centrele dedicate şi spitalele centralizează echipamentele şi personalul specializat, lăsând virusul în afara spitalelor obişnuite. Un sistem de triaj care permite ca doar cei cu simptome severe să aibă acces la oxigenarea mecanică, în saloane cu presiune joasă. Carantina la domiciliu cu acces la consultanţă medicală este, de asemenea, foarte folosită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO