Business Internaţional

Coreea de Nord ar putea efectua un nou test balistic în următoarele săptămâni

Coreea de Nord ar putea efectua un nou test balistic în...

Autor: Mihai Draghici

15.10.2017, 15:01 102

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, ar putea efectua un nou test balistic în următoarele săptămâni, în contextul desfăşurării unor noi manevre militare americano-sud-coreene şi a turneului preşedintelui SUA, Donald Trump, în Asia, afirmă surse citate de agenţia Bloomberg.

Oficiali sud-coreeni au declarat că serviciile de informaţii au observat vehicule militare transportând rachete de la baze situate la periferia Phenianului spre nordul Coreei de Nord.

Statele Unite şi Coreea de Sud vor efectua noi exerciţii militare în următoarele cinci zile, iar oficiali de la Phenian au semnalat intenţia de a efectua un nou test balistic.

"Se poate întâmpla orice înaintea convenţiei Partidului Comunist chinez, programată pe 18 octombrie, precum şi în timpul exerciţiilor militare şi al vizitelor preşedintelui SUA, Donald Trump, în regiune", a declarat Shin Beomchul, profesor la Academia Diplomatică Naţională din Seul.

"Există posibilitatea ca regimul din Coreea de Nord să testeze rachete cu rază scurtă de acţiune", a precizat expertul.

Agenţia de ştiri din Coreea de Nord, KCNA, a criticat sâmbătă exerciţiile militare americano-nord-coreene, catalogându-le drept "acţiuni absurde ale maniacilor".

Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, se va deplasa în Asia în perioada 3-14 noiembrie, urmând să viziteze inclusiv Coreea de Sud, poate chiar Zona demilitarizată de la frontiera Coreei de Nord.

În urmă cu câteva zile, Statele Unite au trimis portavionul USS Ronald Reagan în Coreea de Sud. La exerciţiile militare participă şi submarinul cu propulsie nucleară Michigan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO