Business Internaţional

Coreea de Nord ameninţă că ar putea să renunţe la întâlnirea între Donald Trump şi Kim Jong-un

Coreea de Nord ameninţă că ar putea să renunţe la...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

16.05.2018, 10:04 161

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că ar putea renunţa la întâlnirea între liderul său supem Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump, dacă Statele Unite vor continua să o preseze să îşi renunţe complet la armele nucleare, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Dacă Statele Unite încearcă să ne trimită într-un colţ pentru a ne forţa să abandonăm unilateral programul nuclear, nu vom mai fi interesaţi de un astfel de dialog şi vom reconsidera procedurile summitului cu SUA", a declarat adjunctul ministrului de Externe, Kim Kye Gwan, potrivit agenţiei.

Oficialii Coreei de Nord au afirmat că sunt pregătiţi să abandoneze pogramul nuclear în schimbul asistenţei economice.

Kim Jong-un a anulat miercuri discuţiile cu Seulul, ameninţând că va renunţa şi la discuţiile cu Trump din cauza exerciţiilor miltare SUA-Coreea de Sud care au început vineri.

Statele Unite şi Coreea de Sud susţin că exerciţiile au un scop pur defensiv. Cu toate acestea, liderul de la Phenian le descrie ca fiind o "provocare militare împotriva dezvoltării politice a Peninsulei Coreea".

Casa Albă a anunţat că va continua să lucreze îndeaproape cu aliaţii săi. Seulul a declarat că regretă decizia luată de Kim Jong-un.

Ministerul Unificării a declarat că decizia "nu este în conformitate cu principiile acordurilor la care au ajuns lideri celor două state".

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că departamentul nu a "primit nicio notificare formală, sau măcar informală". Aceasta a adăugat că exerciţiile militare comune sunt perfect legale şi vor continua.

Întâlnirea între Kim Jong-un şi Donald Trump este planificată să aibă loc pe data de 12 iunie în Singapore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO