Business Internaţional

Coreea de Nord a prezentat un nou tip de rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord a prezentat un nou tip de rachetă...

Autor: Elena Crangasu

10.10.2020, 21:03 85

Coreea de Nord a prezentat un nou tip de rachetă balistică, una dintre cele mai mari din lume. Ţara comunistă investeşte foarte mult în armată, iar prezentarea noii arme a fost făcută la parada grandioasă organizată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc.

Coreea de Nord a prezentat, la parada de sâmbătă, un nou tip de rachetă balistică intercontinentală. Dacă va deveni operaţională, va fi una dintre cele mai mari rachete din lume. Melissa Hanham, directorul adjunct al Open Nuclear Network a descris-o succint: „o rachetă monstru”.

De asemenea, la parada de sâmbătă a fost expus modelul Hwasong-15, cea mai lungă rachetă testată vreodată de Coreea de Nord. Despre aceasta se crede că este o nouă rachetă balistică lansată de submarin.

Liderul Kim Jong Un a declarat că ţara va continua să îşi consolideze armata. Echipamentul militar a fost prezentat cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO