Business Internaţional

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază...

Autor: Mediafax

04.05.2019, 10:54 281

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, cu rază scurtă de acţiune, în direcţia Mării Japoniei, în dimineaţa zilei de sâmbătă, a informat agenţia de ştiri Yonhap, citând şefii Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Şefii Statului Major au declarat că autorităţile din Coreea şi SUA analizează detaliile rachetei, care a fost lansată în jurul orei 9 dimineaţa, a anunţat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, potrivit Reuters.

Nordul "a lansat mai multe runde de rachete din oraşul Wonsan de pe coasta de est, în direcţia nord-est, astăzi între 9:06 şi 9:27", a anunţat JCS într-un comunicat de presă.

Acestea au zburat pentru o distanţă de aproximativ 70 de kilometri până la 100 de kilometri, a transmis JCS, adăugând că autorităţile sud-coreene şi americane analizează detaliile rachetelor.

"Armata noastră a urmărit îndeaproape mişcările Coreei de Nord şi a menţinut o poziţie în strânsă coordonare cu SUA", a adăugat JCS.

Aceste rachete au venit la aproximativ 17 luni după ce ţara comunistă a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 (ICBM) la sfârşitul lunii noiembrie, susţinând că poate pune întreaga zonă continentă a SUA în raza sa de acţiune.

JCS a anunţat mai devreme că nordul a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune, dar mai târziu a revizuit anunţul pentru a descrie ceea ce a fost lansat ca "proiectile".

Schimbarea sugerează că lansările ar putea implica mai multe lansatoare de rachete, nu rachete.

"Ceea ce a tras nordul de data aceasta nu este o rachetă balistică", a spus un oficial militar.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: "Suntem conştienţi de acţiunile Coreei de Nord din această seară. Vom continua să monitorizăm situaţia cât va fi necesar."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO