Business Internaţional

Copia bate originalul: Tencent din China a depăşit Facebook

Copia bate originalul: Tencent din China a depăşit...

Autor: Bogdan Cojocaru

22.11.2017, 00:00 574

Compania chineză de social media şi de jocuri video Tencent şi-a depăşit rivalul american la capitalizarea de piaţă, scrie AFP. Aceasta este prima companie din Asia care-şi ridică valoarea de piaţă peste pragul de 500 de miliarde de dolari.

Tencent a fost ajutat să urce între cele mai mari cinci companii din lume de investitori.  Acţiunile  Tencent, tranzacţionate la Hong Kong, şi-au dublat valoarea anul acesta în condiţiile în care veniturile au depăşit în repetate rânduri aşteptările analiştilor. Marţi la prânz capitalizarea de piaţă a companiei atinsese echivalentul a 531 de miliarde de dolari. Capitalizarea Facebook se situa la 519 miliarde de dolari.

Chinezii se află însă la o distanţă considerabilă în urma  liderului Apple, care are o valoare de piaţă de 837 miliarde de dolari. Tencent a devenit cunoscut pentru o platformă de social media asemănătoare cu Facebook, pentru numeroasele sale portaluri web, pentru serviciul de mesagerie WeChat şi pentru propriul sistem de plăţi online. WeChat are peste un miliard de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO