Business Internaţional

Consilierul pe probleme de comerţ al Casei Albe spune despre noul CEO din cadrul TikTok că este o „marionetă” a statului chinez, acuzându-l că fură „informaţii personale şi financiare” pentru autorităţile de la Beijing

Consilierul pe probleme de comerţ al Casei Albe spune...

Autor: Eduard Ivanovici

13.07.2020, 14:54 138

Peter Navarro, consilierul pe probleme de comerţ al Casei Albe, l-a numit pe Kevin Mayer, noul CEO din cadrul TikTok, o „marionetă americană”, adăugând că aplicaţiile chineze adună datele cetăţenilor americani şi le oferă autorităţilor de la Beijing. De asemenea, Navarro se aşteaptă ca preşedintele Donald Trump să ia „măsuri ferme” împotriva reţelei de socializare şi altor aplicaţii dezvoltate în China, conform CNBC.

Tensiunile dintre TikTok şi Washington au crescut substanţial săptămâna trecută când Mike Pompeo – secretarul de stat al SUA – a declarat că guvernul ia în considerare să interzică definitiv celebra aplicaţie video.

„Cetăţenii americani trebuie să înţeleagă că toate datele colectate de aceste aplicaţii mobile merg direct către serverele din China, direct către armata chineză, Partidul Comunist Chinez şi alte agenţii care vor să ne fure proprietatea intelectuală”, a declarat Navarro.

La jumătatea lunii mai, TikTok l-a numit pe Kevin Mayer, fostul executiv al diviziei de streaming din cadrul Disney, în funcţia de director executiv, devenind astfel şi directorul de operaţiuni din cadrul ByteDance, compania care deţine platforma de video-sharing. Navarro a criticat mişcarea, numindu-l pe Mayer o „marionetă americană”, declarând că punerea în funcţii de conducere a cetăţenilor americani „nu va funcţiona” pe termen lung.

TikTok a fost descărcat de 315 milioane de ori în primele trei luni ale anului, depăşind astfel orice aplicaţie mobilă. În prezent, reţeaua de socializare înregistrează peste două miliarde de descărcări, dublu faţă de numărul raportat în urmă cu 16 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO