Business Internaţional

Congresul american ridică plafonul datoriei Statelor Unite

Congresul american ridică plafonul datoriei Statelor Unite

Autor: Ana Borlescu

17.10.2013, 09:31 179

Aleşii Camerei au votat cu 285 de voturi pentru şi 144 împotriva textului adoptat cu puţin timp înainte de Senat şi care va redeschide întregul stat federal, închis parţial de la 1 octombrie.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că va promulga textul imediat ce îl va primi.

Grupul democrat din Cameră a susţinut unanim măsura cu sprijinul unui anumit număr de aleşi republicani. Aproape două treimi din republicani au votat totuşi împotriva textului, subliniind profundele diviziuni din cadrul partidului preşedintelui Camerei, John Boehner.

Votul final al Congresului de miercuri seară, cu doar câteva ore înainte de data limită fixată de Trezoreria americană pentru ridicarea limitei legale a îndatorării publice, încheie mai multe săptămâni de bătălie politică istovitoare.

Compromisul prevede ridicarea plafonului datoriei până la 7 februarie, redeschiderea totală până la 15 ianuarie a agenţiilor federale şi convocarea unei comisii pentru negocierea unui buget pentru restul anului 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO