Business Internaţional

Congresul american a adoptat planul de ajutor pentru rebelii sirieni moderaţi, primul punct al strategiei preşedintelui Obama

Congresul american a adoptat planul de ajutor pentru...

Autor: Gaidau Ion

19.09.2014, 09:16 140

Congresul american a adoptat joi planul de ajutor pentru rebelii sirieni moderaţi, primul punct al strategiei preşedintelui Barack Obama contra grupării Stat Islamic (SI), care câştigă teren în nordul Siriei, relatează AFP.

Senatul a adoptat cu 78 de voturi pentru şi 22 împotrivă primul punct al strategiei antijihadiste prezentate de Barack Obama săptămâna trecută.

Preşedintele american a salutat răspunsul "rapid" al Congresului.

Planul adoptat de Camera Reprezentanţilor miercuri administraţiei să prezinte în termen de 90 de zile Congresului un raport privind executarea planului, numărul combatanţilor instruiţi, grupurile siriene beneficiare de ajutor, scopul utilizării armelor şi echipamentelor livrate.

Măsura nu prevede acordarea unor credite suplimentare pentru finanţarea operaţiunii. De asemenea, textul măsurii clarifică faptul că nu permite astfel în niciun caz desfăşurarea de militari în conflict.

Republicanii au cerut ca până la 11 decembrie administraţia Obama să se întoarcă în Congres pentru a-şi clarifica strategia împotriva SI. Mulţi apreciază că Barack Obama nu are un plan B în cazul în care rebelii nu reuşesc să câştige teren în faţa SI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO