Business Internaţional

Conflictul Facebook-Australia ajunge la final: Guvernul a schimbat codul de conduită care obligă marile companii tech să plătească trusturile de presă. Gigantul american va relua furnizarea ştirilor

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg

Autor: Eduard Ivanovici

23.02.2021, 12:46 129

Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia de-a lungul următoarelor zile după ce guvernul a hotărât că va schimba codul de conduită care obligă marile companii tech să negocieze plăţi către trusturile de presă, notează Business Insider.

Săptămâna trecută, gigantul american a blocat toate ştirile din cadrul platformei pe care o deţine în Australia, mişcare criticată vehement de autorităţile de la Canberra. Astfel, pe 18 februarie, nicio pagină de Facebook a site-urilor de ştiri din Australia nu a fost valabilă.

Conform investing.com, Facebook avea circa 11 miliarde în cash la finalul anului trecut, în ciuda faptului că gigantul a respins instant decizia autorităţilor australiene.

„Suntem mulţumiţi că am ajuns la un acord cu guvernul australian şi apreciem discuţiile pe care le-am purtat cu trezorierul Frydenberg şi ministrul Fletcher în ultima săptămână”, a declarat Facebook.

Anterior, Google a anunţat lansarea produsului News Showcase în Regatul Unit, începând să plătească pentru conţinutul pe care îl preia de la publicaţiile britanice, fiind luate în calcul 120 de companii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO