Business Internaţional

Confesiunile unei angajate Amazon. "Am fost concediată pentru că eram însărcinată şi mergeam de prea multe ori la toaletă"

Confesiunile unei angajate Amazon. "Am fost concediată...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

18.05.2019, 02:59 2967

După o serie de dezvăluiri asupra condiţiilor inumane în care lucrează o parte din angajaţii gigantului Amazon, care erau nevoiţi, de pildă, să îşi facă nevoile în sticle de plastic, potrivit declaraţiilor unui jurnalist sub acoperire, împotriva companiei au fost deschise cel puţin şapte procese noi, în vederea încetării abuzului asupra angajatelor gravide, săvârşite în ultimii patru ani, raportează CNET.

Rosales, una dintre femeile care au fost concediate, a declarat că problema majoră din pricina căreia şi-a pierdut locul de muncă a fost nevoia sa de a face mai multe pauze – însărcinată fiind - pentru a merge la baie. „Când am mers la toaletă, managerul m-a aşteptat chiar la ieşire, pentru a vorbi cu mine despre asta.” Femeia a declarat că managerul său i-a spus că ar fi "împotriva regulamentului" ca ea să meargă la toaletă mai des, deoarece o face în afara timpului alocat pentru astfel de necesităţi. „După acea discuţie am aşteptat până la sfârşitul programului să merg din nou la toaletă, de teama de a nu fi concediată.” Cu toate acestea, ea a fost data afară de la locul de muncă, aducându-i-se ca argument faptul că lua pause prea des.

„Este total neadevărat faptul că Amazon ar da afară o angajată pentru faptul că este însărcinată. Suntem un angajator care oferă oportunităţi egale", a declarat purtatorul de cuvant al Amazon într-o declaraţie acordată CNET. „Lucrăm împreună cu angajaţii noştri pentru a le satisface nevoile medicale, inclusiv pe cele legate de sarcină. De asemenea, susţinem noii părinţi prin oferirea unor beneficii pentru concediul parental”, a adăugat reprezentantul companiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO