Business Internaţional

Conducerea EADS, anchetata pentru insider trading

25.05.2007, 17:00 14

Autoritatile franceze interogheaza importanti oficiali ai EADS, printre acestia numarandu-se si co-presedintele Arnaud Lagardere, in cadrul unei anchete privitoare la o serie de acuzatii de insider trading in cadrul companiei-mama a Airbus, relateaza International Herald Tribune.
Ancheta se concentreaza asupra unor vanzari de actiuni ale European Aeronautic Defense & Space (EADS) in valoare de cateva milioane de euro de catre directori de top ai companiei in lunile martie si aprilie ale lui 2006, cu cateva zile inainte ca EADS sa anunte intarzieri importante in ceea ce priveste livrarile de aeronave A380, anunt ce a generat o scadere cu 26% a valorii actiunilor intr-o singura zi. Actiunile nu au recuperat in intregime pierderea.
Pe de alta parte, EADS si Airbus incearca sa-si revina dupa o perioada mai dificila de schimbari de management prin punerea in aplicare a unui plan de restructurare prin care vor fi eliminate locuri de munca si vor fi inchise fabrici in intreaga Europa. Planul a starnit ample proteste din partea sindicatelor si partidelor de opozitie din Franta.
Autoritatile franceze din sectorul financiar examineaza respectivele vanzari de actiuni inca din primavara anului trecut. La acea vreme atentia s-a concentrat asupra vanzarilor de actiuni realizate de fostul CEO al Airbus, Noel Forgeard, de pe urma carora acesta a obtinut 8,5 mil. euro. Procurorii din Paris au deschis o ancheta preliminara menita sa stabileasca daca pachetul de plati acordat lui Forgeard reprezinta un caz de utilizare frauduloasa a fondurilor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO