Business Internaţional

Compania Tesla a primit aprobare să taie o pădure de lângă Berlin pentru a construi prima uzină din Europa

Compania Tesla a primit aprobare să taie o pădure de...

Autor: Andrei Vacaru

21.02.2020, 11:00 892

Compania americană Tesla a primit aprobare de la justiţia germană să continue tăierea pădurii din apropierea Berlinului, acolo unde producătorul auto îşi construieşte prima uzină din Europa, conform Reuters.

Decizia vine după ce mai multe grupări de activişti au contestat ridicarea fabricii. Curtea germană a respins cererea acestora şi a decis definitiv că arborii de pe teren pot fi tăiaţi.

Tesla a anunţat în noiembrie 2019 că va construi a doua sa fabrică înafara Statelor Unite în Germania, lângă Berlin. Uzina cea nouă va construi baterii, sisteme de propulsie electrice şi maşini, primul model fiind SUV-ul electric Model Y.

Politicienii germani, sindicatele şi grupurile ce reprezintă industriile germane au salutat investiţia Tesla spunând că aceasta va aduce noi locuri de muncă rezidenţilor, însă sute de ecologişti au demarat proteste după ce o asociaţie pentru apă curată din landul Brandenburg, unde va fi localizată uzina, a avertizat cu privire la „diverse şi extinse probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă şi sistemul de evacuare a apelor reziduale”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO