Business Internaţional

Compania de investiţii a lui Warren Buffett, unul dintre cei mai mari investitori americani, a raportat un câştig de peste 25 de miliarde de dolari din aprecierea portofoliului de acţiuni deţinut în T3

Compania de investiţii a lui Warren Buffett, unul dintre...

Autor: Alexandru Nanu

07.11.2020, 20:10 1910

Berkshire Hathaway a raportat un câştig de peste 25 de miliarde de dolari în urma aprecierii portofoliului de acţiuni deţinut.

Warren Buffett, principalul acţionar al companiei de investiţii a efectuat răscumpărări de acţiuni de 9 miliarde de dolari, considerând că valoarea de piaţa a unei acţiuni este prea scăzută faţă de valoare potofoliului deţinut.

Warren Buffett este şi unul dintre cei mai mari acţionari ai Apple, o companie pe care a evitat-o acum un deceniu, dar acum este unul dintre cei mai mari susţinători ai acesteia.

Acţiuniile Berkshire Hathaway au crescut cu 20% în T3 depăşind creşterea de 8,5% înregistrată de indicele S&P 500.

Faţă de anul trecut, acţiunile au înregistrat în continuare o scădere de 7,6%

Berkshire Hathaway este controlată de doi miliardari octogenri, Warren Buffett şi Charles Munger, care nu arată niciun interes de a preda conducerea uneia dintre cele mai mari companii de investiţii din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO