Business Internaţional

Compania în care miliardarul Warren Buffett îşi doreşte să fi investit în urmă cu câţiva ani

Compania în care miliardarul Warren Buffett îşi...

Autor: Eduard Ivanovici

03.01.2021, 09:15 316

Platforma de închirieri pe termen scurt Airbnb a debutat pe final de an pe bursa din New York şi a reuşit să obţină până acum o valoare de piaţă de aproape 90 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni este de circa 150 de dolari, conform Business Insider.

„Aş fi vrut să mă fi gândit la asta”, a declarat CEO-ul Berkshire Hathaway Warren Buffett  pentru revista Fortune în 2015.

Airbnb a înregistrat anul acesta venituri de 1,2 miliarde de dolari în ciuda restricţiilor de circulaţie lansate pe fondul pandemiei. În plus, firma a concediat în luna mai1.900 de angajaţi, adică 25% din forţa de muncă.

Şeful companiei, Brian Chesky, l-a vizitat pe Buffett în 2013, cei doi vorbind aproximativ patru ore în casa investitorului din Omaha. Fortune a scris ulterior că Chesky se temea atât de mult că va uita discuţia încât, atunci când a ajuns la aeroport, a scris imediat un text de 3.600 de cuvinte pe care l-a trimis echipei Airbnb.

Chesky s-a declarat şocat la acea vreme de lipsa de distracţii din viaţa lui Buffett: „Nu avea niciun televizor în casă. Îşi petrece toată ziua citind. Acceptă maxim o întâlnire în fiecare zi şi gândeşte extrem de profund”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO