Business Internaţional

Compania germană de armament Rheinmetall va produce vehicule de luptă pentru infanterie Lynx în Ungaria pentru 2 miliarde de euro

Compania germană de armament Rheinmetall va produce...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.08.2020, 00:00 2382

Guvernul Ungariei a semnat un acord cu compania germană din industria de apărare Rheinmetall pentru producerea pe plan local de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx în cadrul unui program de peste 2 miliarde de euro.

Vehiculele vor fi achiziţionate de armata maghiară, scrie Budapest Business Journal.

Conform acordului, Rheinmetall şi statul magiar vor înfiinţa un parteneriat pentru a produce vehiculele Lynx în Ungaria.

Ministrul Inovaţiei şi Tehnologiei Laszlo Palkovics şi comisarul guvernamental pentru dezvoltarea apărării Gaspar Maruth au declarat că parteneriatul cu Rheinmetall serveşte la modernizarea tehnologiei de apărare a Ungariei şi susţine recuperarea industriei de apărare a ţării.

Ungaria cumpără vehiculele pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de NATO.

Cu o săptămână mai devreme, Ungaria a semnat un acord de 1 miliard de dolari pentru achiziţionarea de componente pentru sisteme de rachete americane produse de Raytheon.

De asemenea, Budapesta a semnat un contract la sfârşitul anului 2018 pentru a cumpăra tancuri şi tunuri autopropulsate de la Krauss-Maffei Wegmann din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO