Business Internaţional

Compania Fiat este anchetată în Franţa în cazul emisiilor poluante la motoare diesel

Compania Fiat este anchetată în Franţa în cazul...

Autor: Mihai Draghici

21.03.2017, 19:34 92

Parchetul din Paris a iniţiat pe 15 martie o informare judiciară pentru "înşelăciune" în cazul dispozitivelor pentru controlul emisiilor poluante la motoare diesel montate pe vehicule marca Fiat.

Procedura judiciară a fost declanşată în urma unui raport transmis de Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor din Franţa (DGCCRF).

"Pot confirma declanşarea unei investigaţii judiciare pentru înşelăciune în formă agravată în cazul grupului Fiat-Chrysler", a declarat un oficial judiciar citat de site-ul agenţiei Reuters.

Şi compania Renault este anchetată în Franţa pentru presupusa utilizare a unui dispozitiv care modifică funcţionarea motoarelor pentru reducerea emisiilor la teste. Grupul Renault a respins acuzaţiile.

Grupul auto german Volkswagen a trebuit să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO