Business Internaţional

Compania farmaceutică GSK, prezentă şi în România, cumpără Tesaro, companie care se concentrează pe tratamentul cancerului cu 4,16 mld. dolari cash

Compania farmaceutică GSK, prezentă şi în România,...

Autor: Răzvan Botea

03.12.2018, 18:03 192

Compania GlaxoSmithKline PLC va cumpăra compania farmaceutică Tesaro, care se concentrează pe tratamentele oncologice, îmtr-o tranzacţie de 4,16 mld. dolari cash, potrivit The Wall Street Journal. Planurile GSK sunt de extindere în domeniul tratamentelor oncologice.

„Achiziţia Tesaro ne va consolida businessul din zona farmaceutică prin accelerarea construcţiei liniei noastre de tratamente oncologice, dar şi amprenta comercială, împreună cu accesul la noi capabilităţi ştiinţiifice”, a declarat Emma Walmsley, CEO GSK.

Reprezentanţii companiei britanice au anunţat că 75 de dolari cash pentru o acţiune către acţionarii Tesaro. Înţelegerea va inlcude de asemenea şi asumarea datoriei.

Tesaro, companie din domeniul oncologic, este cunoscută pentru produsul său Zejula, un tratament pentru cancer ovarian. Zejula este un medicament aprobat în SUA şi Europa pentru tratamentul adulţilor cu cancer ovarian recurent. Tratamentul se comportă bine şi îmreună cu chimioterapia.

Gigantul britanic din industria farma GlaxoSmithKline a intrat şi pe piaţa locală în urmă cu aproape 30 de ani. Divizia farma a GSK a avut afaceri de 423 mil. lei în 2017, iar divizia consumer a înregistrat 282 mil. lei în 2017, potrivit datelor de la Finanţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO