Business Internaţional

Compania de pariuri Betway a primit o amendă record de 13 milioane de euro

Compania de pariuri Betway a primit o amendă record de...

Autor: Eduard Ivanovici

15.03.2020, 20:00 925

Firma online de pariuri Betway a primit o amendă record de 13 milioane de euro din cauza unor nereguli de protecţie a consumatorilor şi spălare de bani. Comisia de Jocuri de Noroc din Marea Britanie a spus că Betway nu a reuşit să verifice sursele de fonduri ale unui client care a depozitat 9 milioane de euro şi a pierdut 4,5 milioane într-o perioadă de patru ani, scrie BBC.

În plus, compania nu a reuşit să comunice eficient cu un client care a depozitat şi pierdut 211.000 de euro în două zile.

Amenda a stabilit un nou record pentru firmele de pariuri din Regatul Unit. Comisia a spus că investigaţia a scos la iveală o „neglijenţă inadecvată a management-ului” din interiorul companiei.

„Acţiunile întreprinse de Betway sugerează o lipsă de consideraţie pentru bunăstarea clienţilor VIP şi pentru impactul pe care l-a avut asupra lor”, a spus Richard Watson, director executiv al Comisiei.

„Ca parte a programului actual de a face jocurile de noroc mai sigure, presăm industria să facă progrese rapide în zonele pe care le considerăm că pot afecta semnificativ protecţia clienţilor”, a adăugat Watson.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO