Business Internaţional

Compania Air France KLM îl numeşte în funcţia de director general executiv pe fostul director al Air Canada

Compania Air France KLM îl numeşte în funcţia de...

Autor: Tudor Ionescu, Mediafax

17.08.2018, 15:02 213

Consiliul de Administratie al companiei Air France - KLM l-a numit în funcţia de director general executiv pe Benjamin Smith, fostul director general executiv al companiei Air Canada, raportează Bussines Insider.

Benjamin Smith a venit pe locul lăsat liber în luna mai de Jean-Marc Janaillac. Acesta şi-a dat demisia în urma refuzului personalului companiei de a accepta propunerile lui de măriri salariale.

„Venirea lui Benjamin Smith este o veste excelentă pentru grup”, a precizat Anne-Marie Couderc, membru independent în cadrul Consiliului de Administraţie.

Nu toată lumea este, însă, mulţumită de numire. „În privinţa numirii unui nou director general executiv (...) sindicatele ar dori să precizeze că este de neconceput ca o companie precum Air France - care a fost franceză încă din 1933 - să cadă în mâinile unui director străin”, au precizat, într-un comunicat comun, cele nouă sindicate implicate în negocierile cu compania aeriană din ultimele luni (sindicate precum Force Ouvriere sau Syndicat National des Pilotes de Ligne).

Compania Air France KLM se confruntă de luni de zile cu un val de greve ce au adus pagube de 335 de milioane de euro până acum. Aceasta va fi una dintre probleme pe care Benjamin Smith va trebui să le gestioneze după preluarea atribuţiilor, lucru pe care-l poate face până cel târziu pe 30 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO