Business Internaţional

Compania Adidas va răscumpăra acţiuni în valoare de 3 miliarde de euro, după ce a acordat dividende masive

Compania Adidas va răscumpăra acţiuni în valoare de 3...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2018, 12:29 243

Adidas AG va răscumpăra acţiuni în valoare de 3 miliarde de euro în următorii trei ani, potrivit Bloomberg.

Board-ul companiei a aprobat marţi un plan de răscumpărare a acţiunilor până în luna mai a anului 2021, a transmis Adidas. Prima tranşă va începe în data de 22 martie şi se va ridica la răscumpărări de un miliard de euro până la sfârşitul anului. Planurile au survenit după ce compania a acordat dividende cuprinse între 30% şi 50% din venitul net al companiei obţinut din câştigurile operaţionale.

Decizia reprezintă un semn de încredere, încât CEO-ul Kasper Rorsted încearcă să ajungă la vânzări de 26 de miliarde de euro până în 2020 şi să crească marja de operare la 11%, pentru a se putea apropia de competitorul Nike Inc. Vânzările Adidas au primit un impuls în cadrul aşa-numitului „trend fitness”, precum şi datorită unui apetit crescut al clienţilor pentru adidaşii potriviţi pentru cluburi sau cafenele, mai degrabă decât pentru modelele proiectate pentru sport sau pentru sala de fitness.

În timp ce programul de răscumpărare va fi finanţat în mare parte prin cash, Adidas intenţionează să utilizeze şi finanţare de tip credit. Autorizaţiile curente permit companiei să răscumpere doar 9% din acţiuni, reprezentând 18,8 milioane de acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO