Business Internaţional

Commerzbank si Dresdner n-au cazut la intelegere

27.07.2000, 00:00 17



Negocierile in vederea unei fuziuni intre bancile germane rivale Commerzbank si Dresdner, care ar fi dat nastere celei de-a doua mari banci din Europa, dupa Deutsche Bank, au esuat ca urmare a neintelegerilor referitoare la proportia pe care fiecare urma sa o detina in capitalul noii banci, a declarat ieri o sursa din domeniul bancar, citata de Reuters.

Commerzbank a anuntat ca va emite astazi un comunicat oficial prin care va confirma speculatiile pietei, potrivit carora discutiile cu Dresdner nu au condus la nici o intelegere.

Negocierile preliminare au inceput cu patru saptamani in urma, dar s-au blocat ca urmare a diferentelor de opinie legate de valoarea reala a actiunilor celor doua banci germane, precum si de participatiile pe care urmau sa le detina in capitalul bancii rezultate in urma fuziunii.

Publicatia americana Wall Street Journal a informat ca la discutiile de ieri a participat si societatea de asigurari Allianz - cel mai mare actionar al bancii Dresdner. Potrivit cotidianului mentionat, Allianz a sustinut pozitia bancii Dresdner, potrivit careia actionarii sai ar trebui sa primeasca 60% din capitalul noii banci, iar cei ai Commerzbank, 40%.

Dresdner Bank considera ca actiunile sale sunt subvealuate, datorita esecului inregistrat in negocierile de fuziune cu Deutsche Bank, in timp ce actiunile Commerzbank sunt supraevaluate. In acelasi timp, Commerzbank si-a exprimat dorinta de a incheia o alianta la care cei doi parteneri sa participe aproape in mod egal.

Esecul negocierilor dintre cele doua mari banci germane este al doilea de asemenea amploare, dupa insuccesul similar inregistrat de Dresdner si Deutsche Bank, in aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO