Business Internaţional

Commerzbank plăteşte primele dividende din ultimii opt ani

Sursa foto: AFP

Sursa foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

03.11.2015, 00:00 350

Commerzbank, a doua mare bancă a Germaniei, va acorda dividende pentru prima dată din 2007 în condiţiile în care redresarea sa prinde contur, a anunţat CEO-ul instituţiei de credit Martin Blessing, arhitectul revitalizării acesteia. El se va retrage din această poziţie în decurs de un an, scrie Reuters.

Commerzbank a anunţat că va plăti 20 de cenţi pe acţiune pentru dividendele pentru acest an. Banca a pus deoparte 250 milioane de euro pentru plata dividendelor, însă directorul său financiar Stephan Engels a afirmat că băncii îi va fi dificil să genereze profit net de peste 1 miliard de euro în acest an. Valoarea acţiunilor Commerzbank  s-a depreciat cu 90% din momentul prăbuşirii Lehman Brothers în septembrie 2008.

Martin Blessing, singurul CEO al unei bănci germane salvate de stat care şi-a păstrat poziţia, a evitat să ofere un răspuns clar cu private la viitorul său, însă a declarat că va părăsi banca germană după ce contractul său expiră în octombrie 2016, adăugând că a venit vremea ca altcineva să preia conducerea Commerzbank. “Când vom plăti un dividend în primăvara anului viitor vom fi din nou o bancă perfect normală”, a declarat Blessing, adăugând că singurul motiv pentru care pleacă este să caute o nouă provocare profesională. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO