Business Internaţional

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, a suferit pierderi de peste 520 de milioane de euro în T2. Acţiunile, în scădere cu 5%

Rata CET1, un indice pentru solvabilitatea băncii germane, a ajuns la 13,4% la sfârşitul ultimului trimestru

Rata CET1, un indice pentru solvabilitatea băncii germane, a ajuns la 13,4% la sfârşitul ultimului trimestru

Autor: Eduard Ivanovici

04.08.2021, 14:29 344

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, a raportat pierderi nete de 527 de milioane de euro în perioada aprilie-iunie, rezultat influenţat de costurile de restructurare şi de un write-off (reducere a valorii) pentru un proiect de externalizare, potrivit CNBC.

Rezultatul vine în linie cu aşteptările analiştilor, care au estimat pierderi de 504 milioane de euro în T2. De asemenea, datele au fost publicate în urma efectuării unor costuri de restructurare de 511 milioane de euro, în timp ce încheierea proiectului de externalizare a ajuns la 200 de milioane de euro.

Din cauza ultimelor rapoarte, acţiunile Commerzbank au scăzut cu 5%. Declinul din ultima lună este de circa 14%, ceea ce se traduce printr-o capitalizare bursieră de 6,45 miliarde de euro.

„Am menţinut stabilă rata fondurilor proprii de nivel 1 (CET1) în pofida unui write-off major şi costurilor de restructurare”, spune Bettina Orlopp, director financiar al Commerzbank.

Rata CET1 (common equity tier 1), un indice pentru solvabilitatea băncii germane, a ajuns la 13,4% la sfârşitul ultimului trimestru.

„Acest aspect demonstrează că avem o bază foarte puternică de transformare şi arată că suntem în stare să gestionăm cheltuieli excepţionale în drumul nostru către un viitor profitabil şi sustenabil”, continuă Orlopp.

Între timp, veniturile din T2 au atins 1,86 miliarde de euro, în scădere cu 18,1% faţă de anul trecut, iar cheltuielile operaţionale au ajuns la 1,7 miliarde de euro, de la 1,53 miliarde în 2020.

„Cu siguranţă luăm în vizor obţinerea unui profit operaţional, însă cred că întrebarea constă în ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, ceea ce este destul de greu de prezis”, afirmă Orlopp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO