Business Internaţional

Comisia Europeană va investiga practicile de distribuţie ale grupului Guess

Comisia Europeană va investiga practicile de...

Autor: Anca Olteanu

06.06.2017, 15:40 92

„Comisia are informaţii care indică faptul că Guess, în acordurile de distribuţie, ar putea interzice vânzările transfrontaliere către consumatori. (…) Vom investiga praticile Guess pentru a ne asigura că respectă regulile şi că nu împiedică consumatorii din cumpărarea produselor în limita graniţelor”, a declarat comisarul pentru competiţie Margrethe Vestager.

CE va investiga informaţiile care indică faptul că acordurile de distribuţie ale Guess ar putea restricţiona retailerii autorizaţi din vânzarea online către consumatori sau retaileri în alte state membre. Acordurile ar putea să restricţioneze, de asemenea, angrosiştii din vânzarea către retailer în alte state membre.

Companiile sunt, în general, libere să stabilească sistemul de distribuţie. Totuşi, aceste sisteme trebuie să corespundă reglementărilor Uniunii Europene. În principal, consumatorii trebuie să fie liberi să achiziţioneze de la orice retailer autorizat de un producător, inclusiv peste graniţele naţionale.

Guess este producător şi distribuitor de îmbrăcăminte şi accesorii, deţinând între altele mărcile „GUESS?” şi „MARCIANO”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO