Business Internaţional

Comisia Europeană rupe legătura cu AstraZeneca şi Johnson&Johnson: Instituţia a decis ca din 2022 să nu reînoiască contractele cu cele două companii

Comisia Europeană rupe legătura cu AstraZeneca şi...

Autor: Dorin Oancea

14.04.2021, 10:13 147

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască contractele pentru vaccinurile COVID-19 de anul viitor cu companii precum AstraZeneca şi Johnson & Johnson (J&J), a informat miercuri cotidianul italian La Stampa citând o sursă din Ministerul Sănătăţii din Italia, anunţă Reuters.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor ţări UE, a decis că nu vor fi reînnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, a scris ziarul.

Bruxelles-ul ar prefera să se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer şi Moderna.

Comisia Europeană solicită clarificări de la J&J cu privire la anunţul „complet neaşteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 către UE, a declarat marţi un oficial al UE pentru Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO