Business Internaţional

Comisia Europeană pune „pe masă” 123 milioane de euro pentru cercetări legate de variantele coronavirusului

Comisia Europeană a anunţat miercuri că alocă 123 milioane de euro din noul program de cercetare şi inovare pentru cercetări urgente vizând variante ale noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al CE, această primă finanţare de urgenţă în cadrul programului Orizont Europa se adaugă la o serie de acţiuni de cercetare şi inovare finanţate de UE pentru combaterea noului coronavirus.

„Continuăm să mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a combate actuala pandemie şi provocările pe care le determină variantele noului coronavirus. Trebuie să ne folosim forţa combinată pentru a fi pregătiţi pentru viitor, începând de la depistarea timpurie a variantelor, până la organizarea şi coordonarea trialurilor clinice vizând noi vaccinuri şi tratamente, asigurând, în acelaşi timp, colectarea şi schimbul corect de date în toate etapele”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Comisia a lansat noi cereri care completează acţiunile precedente de creare a unor tratamente şi vaccinuri prin organizarea şi desfăşurarea unor trialuri clinice pentru a înregistra progrese în ceea ce priveşte crearea unor tratamente şi vaccinuri promiţătoare împotriva SARS-CoV-2/COVID-19.

Cererile vor fi deschise pentru trimiterea de documente la 13 aprilie, iar termenul de transmitere a acestora este 6 mai 2021, a mai informat CE.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.