Business Internaţional

Comisia Europeană continuă lupta cu giganţii: Bruxelles-ul va investiga achiziţia Fitbit de către Google

Comisia Europeană continuă lupta cu giganţii:...

Autor: Dorin Oancea

04.08.2020, 21:00 166

Comisia Europeană va efectua o investigaţie completă asupra preluării companiei de dispozitive wareable Fitbit de către Google, anunţă BBC.

Anunţul urmează unei investigaţii preliminare şi ar putea pune piedici achiziţei, în ciuda asigurărilor date de Google, luna trecută, de a nu utiliza datele privind sănătatea oferite de dispozitivele Fitbit pentru oferta de publicitate.

Compania Alphabet, care deţine Google, a iniţiat preluarea în valoare de 2,1 miliarde de dolari a Fitbit anul trecut. Afacerea nu a fost încă finalizată.

"Comisia este îngrijorată de faptul că tranzacţia propusă întăreşte poziţia Google pe pieţele de publicitate online, prin creşterea cantităţii deja importante de date pe care Google le-ar putea folosi pentru personalizarea anunţurilor pe care le furnizează şi le afişează", a spus autoritatea de reglementare.

Comisia Europeană a precizat că ancheta trebuie finalizată până pe 9 decembrie.

Fitbit a lansat primul fitness tracker în 2009 iar acum are aproximativ 30 de milioane de utilizatori activi şi a vândut până în prezent peste 100 de milioane de dispozitive.

Comisia a mai spus că ancheta va analiza şi efectele fuziunii asupra sectorului european de sănătate digitală, precum şi dacă Google are mijloacele şi capacitatea de a face mai dificil pentru companiile rivale să funcţioneze cu sistemul de operare Android.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO