Business Internaţional

Comisia Europeană ameninţă Polonia cu suspendarea drepturilor de vot dacă nu respectă normele statului de drept

Comisia Europeană ameninţă Polonia cu suspendarea...

Autor: Mihai Draghici

06.02.2017, 22:19 160

Guvernul conservator al Poloniei a fost criticat în mod repetat de Uniunea Europeană pentru presupusa limitare a independenţei justiţiei, după o serie de măsuri care au afectat activităţile Curţii constituţionale. O altă problemă în Polonia se referă la îngrădirea libertăţii presei.

Jyrki Katainen a exprimat luni speranţa că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va reuşi să îi convingă marţi pe liderii Poloniei să "respecte valorile fundamentale pe care a fost construită Uniunea Europeană şi Europa".

"Nu putem face compromisuri în privinţa normelor statului de drept. Ori sunt urmate principiile statului de drept, ori nu. Dacă nu, atunci Europa nu poate păstra tăcerea", a avertizat Jyrki Katainen, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Jyrki Katainen a amintit că tratatele UE oferă Comisiei Europene posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale statelor membre, exprimând speranţa că Guvernul Poloniei va putea fi convins să revină la parcursul normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO