Business Internaţional

Comandantul navei Costa Concordia a părăsit închisoarea în cursul nopţii

Comandantul navei Costa Concordia a părăsit închisoarea în cursul nopţii - presă

Autor: Ioana Bojan

18.01.2012, 10:47 762

Comandantul navei Costa Concordia, al cărei naufragiu s-a soldat cu cel puţin 11 morţi şi circa 20 de dispăruţi, a părăsit închisoarea în noaptea de marţi spre miercuri, fiind consemnat la domiciliu în Meta di Sorrento, a anunţat miercuri presa italiană, citată de AFP.

Acuzat de multiple omucideri prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei, Francesco Schettino fusese reţinut sâmbătă. După decizia de marţi a justiţiei de a-l consemna la domiciliu, el a ajuns acasă miercuri, în jurul orei 2.00 (3.00, ora României).

Schettino a fost escortat de poliţişti şi carabinieri şi a folosit o intrare secundară pentru a evita fotografii şi cameramanii.

Francesco Schettino, care a fost audiat timp de trei ore marţi, la Grosseto, "i-a prezentat explicaţiile" judecătorului pentru ancheta preliminară, care a decis să îl pună sub arest la domiciliu din cauza întârzierii cu care a fost declanşată alarma după coliziunea cu o stâncă, la mai puţin de 500 de metri de coasta insulei Giglio (centru-vest), a declarat avocatul său Bruno Leporatti.

După-amiază, avocatul anunţase că acuzatul neagă categoric abandonul navei înaintea evacuării ultimilor pasageri şi afirmă că "a salvat mii de vieţi". Francesco Schettino şi-a "apărat rolul în ceea ce priveşte traiectoria pe care a ordonat-o după ce nava s-a lovit de stâncă şi care a avut ca rezultat salvarea a mii de vieţi", a precizat avocatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO