Business Internaţional

Coliziune în Marea Neagră între o navă militară rusă şi un vas cargo

Coliziune în Marea Neagră între o navă militară...

Autor: Mihai Draghici

27.04.2017, 15:09 2376

UPDATE:

Vasul-cargo care a intrat în coliziune joi cu o navă militară rusă, în sud-vestul Mării Negre, plecase din Portul Constanţa miercuri seară, potrivit datelor prezentate de un site specializat în deplasările navelor.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H a plecat miercuri dimineaţă din Portul Midia, iar miercuri seară făcuse o scurtă escală în Portul Constanţa.

Nava sub pavilion Togo are la bord 8.800 de oi şi are ca destinaţie Iordania, relatează postul turc NTV.

Potrivit unor surse citate de presa turcă, nava a suferit avarii în partea frontală în urma coliziunii, dar poate continua cursa.


UPDATE: 

Nava militară rusă implicată în incidentul maritim produs în sud-vestul Mării Negre s-a scufundat, afirmă surse citate de presa turcă.

Nava rusă de recunoaştere Liman s-a scufundat în urma incidentului maritim, produs în condiţii de ceaţă, au declarat surse citate de agenţia de ştiri Dogan şi de cotidianul Hurriyet.

Autorităţile au transmis că toţi membrii echipajelor ambelor nave au fost salvaţi, dar, conform unor surse, mai mulţi militari ruşi sunt răniţi, iar unii ar fi dispăruţi.


O navă militară rusă a intrat în coliziune cu un vas comercial, joi, în sud-vestul Mării Negre, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de presa rusă.

Incidentul maritim a avut loc în sud-vestul Mării Negre, la circa 40 de kilometri de Strâmtoarea Bosfor.

Nava rusă de recunoaştere Liman a intrat în coliziune cu un vas sub pavilion Togo, care transporta animale, informează site-ul agenţiei de ştiri Sputnik.

"Două nave au intrat în coliziune: una din Rusia, cealaltă sub pavilion Togo. Toţi membrii echipajelor ambelor nave au fost salvaţi, nu există victime", a transmis Paza de Coastă turcă.

Surse citate de presa rusă au confirmat salvarea membrilor ambelor echipaje, în total 78 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO