Business Internaţional

Colapsul din Venezuela se adânceşte: Livrările de petrol se prăbuşesc şi ating cel mai scăzut nivel din ultima lună

Colapsul din Venezuela se adânceşte: Livrările de...

Autor: Raluca Nicolae, Mediafax

10.04.2019, 17:14 592

Venezuela a anunţat că producţia sa de ţiţei a scăzut la cel mai scăzut nivel, în ultima lună, din cauza sancţiunilor americane şi a întreruperilor de curent, accentuând presiunile asupra pieţei globale şi a livrărilor, transmite miercuri Reuters.

Reducerea livrărilor OPEC şi a partenerilor conduşi de Rusia, împreună cu scăderile din Venezuela şi Iran au dus, în acest an, la o creştere cu 32% a preţului petrolului.

În raportul lunar prezentat săptămâna aceasta, OPEC a anunţat că în martie a pompat 960.000 de ţiţei pe zi, o scădere cu aproape 500.000 de barili faţă de februarie.

Cifrele ar putea duce la apariţia unei dezbateri în cadrul OPEC şi partenerilor privind menţinerea reducerilor după luna iunie. Un oficial rus a anunţat, săptămâna aceasta, că Moscova doreşte să îşi crească livrările din vară.

OPEC, Rusia şi alţi producători care nu sunt membri ai organizaţiei au convenit reduceri ale livrărilor de ţiţei cu 1,2 milioane de barili din ianuarie, timp de şase luni. Producătorii urmează să se întâlnească în 25-26 iunie pentru a decide dacă să vor prelungi această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO