Business Internaţional

CoE îndeamnă Ungaria la mai multă transparenţă în finanţarea partidelor politice

CoE îndeamnă Ungaria la mai multă transparenţă în...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

23.11.2015, 12:21 51

Potrivit unei anexe la raport, GRECO îndeamnă Biroul ungar pentru Audit de Stat (ASZ) să efectuee controale mai rapide, mai proactive şi mai frecvente la partide.

Formaţiunile politice sunt îndemnate, la rândul lor să aibă conturi, să prezinte rapoarte în funcţie de mărimea şi activităţile lor şi să ofere acces publicului la rapoartele lor anuale.

De asemenea, partidele politice şi fundaţiile acestora este necesar să publice sursa donaţiilor financiare pe care le primesc, subliniază GRECO, îndemnând la adoptarea unor reglementări care să împiedice partidele să ocolească interdicţia de a primi donaţii în mod anonim.

Organismul de luptă împotriva corupţiei din cadrul CoE mai îndeamnă partidele ungare să-şi publice în mod regulat bugetele de venituri şi cheltuieli în tmpul campaniilor electorale.

De asemenea, este necesar ca Ungaria să revizuiască sancţiunile cu privire la încălcarea regulilor de finanţare a partidelor şi să prevadă sancţiuni "mai proporţionate" şi "mai eficiente" în prevenirea unor fapte de corpţie, se arată în document.

GRECO a dat Budapestei termen să prezinte măsurile pe care urmează să le implementeze în vederea sporirii transparenţei în acest domeniu până la 31 iulie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO