Business Internaţional

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Care sunt cele 13 ţări excluse din zona roşie

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.01.2022, 21:06 1577

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o hotărâre care prevede actualizarea listei ţărilor sau teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre UE şi SEE, precum şi excluderea din zona roşie a 13 ţări.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de vineri, Hotărârea numărul 4.

Principale prevederi sunt actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi menţinerea ratelor de incidenţă din săptămâna precedentă pentru statele terţe şi excluderea din zona roşie a următoarelor state/zone cu risc epidemiologic ridicat: Africa de Sud, Brazilia, India, Nepal, Botswana, Eswatini, Namibia, Zimbabwe, Leshoto, Mozambic, Malawi, Angola şi Zambia.

Potrivit anexei hotărârii, pe lista roşie se află 74 de ţări sau teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, printre care Cipru, Franţa, Grecia, Spania, Italia, Bulgaria şi Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO