Business Internaţional

CNBC: Fenomenul "simpatiilor ascunse" ar putea să genereze victoria lui Donald Trump

CNBC: Fenomenul "simpatiilor ascunse" ar putea să...

Autor: Mediafax

08.11.2016, 18:02 2379

În general, sondajele de opinie efectuate înaintea scrutinului prezidenţial din SUA au indicat aproape de fiecare dată un avans de câteva puncte procentuale al candidatei democrate Hillary Clinton.

"Din fericire pentru procesul democratic, nu sondajele decid cine câştigă alegerile. Dar un lucru este clar: în cazul în care Trump va câştiga scrutinul, el va fi fost votat de susţinătorii săi secreţi. Ce înseamnă acest lucru? Teoria îşi are originea în rata mică de popularitate a lui Trump. Este antipatizat de mulţi oameni, astfel că cei care îl plac se simt stânjeniţi să recunoască public că votează cu el. Acest lucru include ascunderea adevărului în sondajele de opinie", explică CNBC într-un material pe tema fenomenului "simpatiilor ascunse".

Un astfel de fenomen ar fi generat erori ale sondajelor prezidenţiale şi ar conduce la o victorie a lui Donald Trump care pentru publicul larg ar putea părea surprinzătoare.

Cele mai recente sondaje de opinie publicate de Fox News şi ABC/Washington Post arată că Hillary Clinton ar avea un avans de 4% în faţa lui Donald Trump în preferinţele de vot, dar media din ultimele şapte zile efectuată de Institutul Real Clear Politics îi oferă un avantaj de doar 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO