Business Internaţional

Clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume se schimbă din nou: Elon Musk l-a depăşit pe celebrul investitor Warren Buffet, după ce averea sa a crescut cu şase mld. dolari datorită acţiunilor Tesla

Clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume se schimbă...

Autor: Dorin Oancea

13.07.2020, 12:46 146

Averea antreprenorului Elon Musk a depăşit-o pe cea a investitorului Warren Buffett, CEO-ul Tesla  devenind a şaptea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Indexului Bloomberg Billionaires, citat de Reuters.

Averea lui Musk a crescut cu 6,07 miliarde de dolari, a declarat Bloomberg News, în urma unei creşteri cu 10,8% a acţiunilor producătorului de maşini electrice.

Averea a lui Buffett a scăzut la începutul acestei săptămâni, când a donat 2,9 miliarde de dolari în acţiuni de caritate, a adăugat raportul.

Acţiunile Tesla au crescut cu 500% în ultimul an, pe măsură ce compania a înregistrat creşteri ale vânzărilor maşinii Model 3.

Creşterea acţiunilor îi poateaduce lui Musk o potenţială plată de 1,8 miliarde dolari.

Acţiunile Tesla cunt cu 38% peste închiderea din 1 iulie, cu o zi înainte ca firma să anunţe vânzările trimestriale. Vânzările în creştere ale companiei au sporit aşteptările pentru un trimestru II profitabil, ceea ce ar marca, pentru prima dată în istoria, patru trimestre consecutive cu profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO