Business Internaţional

Cipru se confruntă cu cel mai grave incendii forestiere din ultimele decenii

Cipru se confruntă cu cel mai grave incendii forestiere...

Autor: Dorin Oancea

04.07.2021, 17:32 96

Un incendiu imens de pădure din Cipru a ucis patru persoane, a distrus case şi a dus la evacuarea unor sate, în timp ce Grecia, Israel şi alte ţări au trimis avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană, relatează France24.

Incendiul a început sâmbătă după-amiază şi a afectat districtele de la poalele sudice ale munţilor Troodos, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o caniculă puternică.

„Este o tragedie”, a declarat preşedintele Nicos Anastasiades pe Twitter, descriind „cel mai mare incendiu din 1974”, când insula a fost divizată după ce Turcia a ocupat treimea de nord.

Incendiul a provocat „pierderi de vieţi omeneşti” şi a distrus proprietăţi şi terenuri forestiere, a spus Anastasiades, adăugând că „guvernul va oferi asistenţă imediată victimelor şi familiilor victimelor”.

Ministrul de Interne, Nicos Nouris, a declarat că patru corpuri carbonizate au fost găsite în afara satului Odos din districtul Larnaca.

„Examinatorii criminalistici merg la faţa locului pentru identificare”, a declarat el reporterilor duminică. "Toate indiciile susţin faptul că acestea sunt cele patru persoane dispărute pe care le căutăm de ieri", a spus el, adăugând că toţi cei patru morţi sunt consideraţi a fi de naţionalitate egipteană.

Ziarul Phileleftheros a declarat că cele patru cadavre au fost găsite la aproximativ 400 de metri de vehiculul lor ars.

Mass-media locală a raportat că un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat sub suspiciunea că a declanşat incendiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO