Business Internaţional

Cine vrea să lucreze la SpaceX, compania lui Elon Musk: Giganţii spaţiului îşi deschid porţile pentru mii de oameni

Cine vrea să lucreze la SpaceX, compania lui Elon Musk:...

Autor: Iulian Tenchiu

29.09.2019, 20:17 234

O mică firmă de investiţii newyorkeză a lansat săptămâna trecută un website prin intermediul căruia marile companii spaţiale îşi pot găsi mai uşor angajaţi. Platforma afişează peste 2.900 de posturi disponibile în cadrul companiilor precum Space X a lui Elon Musk sau Blue Origin, deţinută de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, scrie CNBC.

Aproape 140 de companii spaţiale şi-au expus ofertele de angajare pe Space Talent, platforma lansată marţia trecută de firma de investiţii newyorkeză. Celor intersaţi companiile spaţiale le pun la dispoziţie o paletă largă de posturi care variază de la cel de inginer spaţial la cele din administraţie. Pe lângă cunoscuţii giganţi spaţiali şi-au mai lansat ofertele de angajare şi operatorii de sateliţi ca Planets Lab, dar şi companiile care creează şi comercializează roboţi ce vor fi utilizaţi în misiunile selenare. Printre operatorii de roboţi selenari se numără Astrobotics.

Firma de investiţii Space Angels este cea care a lansat websiteul pentru a ajuta industria spaţială, aflată în plină expansiune. Potrivit firmei de investiţii în această industrie s-au investit în ultimii 20 de ani peste 20 de miliarde de dolari, care au ajuns la 435 de companii spaţiale. Cu toate acestea, cele mai importante sume au ajuns la companiile spaţiale în ultimii ani, pentru că rundele de finanţare s-au intensificat abia în acea perioadă, mai relatează CNBC.

„Atunci când investeşti, următorul lucru pe care o companie vrea sa îl facă cu capitalul este să se dezvolte şi să se angajeze. Am observat că erau în căutare de angajaţi, dar aveau probleme în această privinţă. De aceea am creat site-ul, pentru a aduce talentele la slujbă”, a declarat Chad Anderson, CEO-ul Space Angels.

Space Angels a atras atenţia asupra faptului că locurile de muncă din industria spaţială sunt mai slab plătite şi necesită mai puţină experienţă raportat cu joburile din Sillicon Valley, însă sunt mult mai uniform distribuite pe teritoriul SUA. Un angajat din industria spaţială poate câştiga un salariu mediu de 86.000 de dolari pe an, potrivit studiului realizat de firma newyorkeză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO