Business Internaţional

Cine sunt miliardarii necunoscuţi din spatele imperiului Red Bull şi cum a revoltat o ţară întreagă moştenitorul imperiului de miliarde de euro

Cine sunt miliardarii necunoscuţi din spatele imperiului...

Autor: Ioana Matei

16.08.2020, 21:09 701

Înainte de apusul zilei de 3 septembrie 2012, un Ferrari a lovit o motocicletă de poliţie în centrul Bangkok-ului, punându-l pe ofiţer la pământ şi târând corpul lui pe străzile întunecate înainte ca acesta să se îndepărteze în viteză. Aşa începe un articol publicat de ediţia de business a CNN. Potrivit poliţiei, o urmă de ulei care se scurgea din maşina sport i-a condus pe cei care făceau investigaţia la casa de lux a uneia dintre cele mai bogate familii din Thailanda, coproprietarii imperiului de băuturi energizante Red Bull.

Bărbatul care conducea Ferrari-ul, spun reprezentanţii poliţiei, era Vorayuth „Şeful” Yoovidhya, moştenitorul unui imperiu care este evaluat la 20,2 miliarde de dolari.

Vorayuth a fost în mod consecvent acuzat cu cinci capete de acuzare, printre care condusul cu viteză excesivă, hit-and-run şi condusul nechibzuit care a condus la moarte, dar judecarea cazului a fost întârziată timp de mai mulţi ani din cauza faptului că miliardarul a ratat sau a amânat somaţiile procurorilor.
Autorităţile cred că el a părăsit Thailanda în 2017.

Timp de mai mulţi ani, familia ofiţerului de poliţie ucis în accidentul de maşină, sergentul maior Wichien Klanprasert, a fost lăsată fără niciun răspuns.

Apoi, pe 23 iulie, un colonel de la poliţia din Thailanda a confirmat că Procurorul General a decis să renunţe la toate acuzaţiile împotriva Vorayuth, despre care poliţia a spus că avea 30 de ani la vremea accidentului, nu 27 aşa cum a spus anterior.

Decizia de a renunţa la acuzaţii a readus cazul din nou în lumina reflectoarelor - şi i-a enervat pe thailandezii care simţeau de mult timp că sistemul legal al ţării îi favorizează pe bogaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO