Business Internaţional

Cine sunt investitorii din spatele Coinbase: Un cofondator LinkedIn şi PayPal, fondatorul Google Ventures şi vedeta NBA Kevin Durant, care a scos un multiplu de 53x pe investiţia iniţială

Foto: vedeta NBA Kevin Durant pe teren

Foto: vedeta NBA Kevin Durant pe teren. Sursa: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

16.04.2021, 07:00 2699

Compania Coinbase Global a devenit cea mai valoroasă platformă din SUA care operază exchange de criptomonede, după ce s-a listat pe bursa americană şi a ajuns la o evaluare de 86 de miliarde de dolari în prima zi de tranzacţionare.

Conform MarketWatch, unul dintre investitorii care au profitat de pe urma listării Coinbase se numără Kevin Durant, celebrul baschetbalist al echipei Brooklyn Nets – al treilea cel mai bine plătit om din NBA.

Kevin Durant a investit în Coinbase în 2017 prin intermediul vehiculului de investiţii Thirty Five Ventures, pe care îl controlează alături de partenerul său de business, Rich Kleiman.

La acel moment Coinbase încheia o rundă de finanţare Seria D de peste 100 de milioane de dolari, care i-a adus o evaluare de 1,6 miliarde de dolari. Era un moment în care Brian Armstrong – fondatorul exchange-ului – încerca să treacă la următorul nivel cu Coinbase.

Coinbase are acum o valoare de 53 de ori mai mare decât la momentul în care Durant şi Kleiman au hotărât să investească, ceea ce reprezintă un multiplu ridicat.

Nu este clar cât a investit Durant în Coinbase în 2017, însă a mai reuşit în trecut să facă investiţii de milioane de dolari, cum ar fi o investiţie de 1 milion de dolari în Postmates, înainte ca această companie să fie vândută către Uber în 2020.

Printre ceilalţi investitori care ar fi putut să marcheze un profit semnificativ odată cu listarea Coinbase se numără: Reid Hoffman – cofondator LinkedIn şi PayPal; Dmistry Balyasny – un libertarian care a devenit venture capitalist după ce a condus un fond de tip hedge fund; Bill Maris – fondator al Google Ventures; Bradley Tusk – strateg politic şi investitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO