Business Internaţional

Cine se mai pregăteşte de dispariţia euro: Gigantul Adidas spune că este gata să factureze în monede locale

Cine se mai pregăteşte de dispariţia euro: Gigantul Adidas spune că este gata să factureze în monede locale

Autor: Iulian Anghel

28.12.2011, 17:08 1111

Patronul unei multinaţionale germane a anunţat că întreprinderea sa este pregătită să revină la monedele locale, în caz de urgenţă. Un astfel de lucru era aşteptat din partea unei bănci, a unei instituţii financiare, dar nu. Producătorul de echipament sportiv german, Adidas "va fi pregătit să revină la monedele locale, în caz de urgenţă", a anunţat patronul Herbert Hainer într-un interviu, adâugând însă că el este sigur că euro va supravieţui.

"Sunt sigură că euro va supravieţui", a spus acesta pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung.

"Dar bineînţeles vom fi pregătiţi să facturăm în monede locale în caz de urgenţă."

Problemele din zona euro nu au lovit prea mult grupul Adidas, spune patronul său, dar: "Oamenii cumpără, dar va veni un moment în care incertitudinea îi va lovi. Îndustria noastră este mai rezistentă la criză, articolele de sport nu sunt scumpe, oameniii vor să trăiască sănătos."

Adidas, numărul 1 mondial în echipament pentru fotbal vrea să realizeze anul viitor vânzări de 1,5 mld. euro pe acest segment, a anunţat patrolul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO