Business Internaţional

Cine moşteneşte averea celui mai bogat britanic

Cine moşteneşte averea celui mai bogat britanic

Autor: Bianca Dorobanţu

11.08.2016, 12:18 18099

La 25 de ani, Hugh Richard Louis Grosvenor este cel care va moşteni averea Ducelui de Westminster, cel mai bogat britanic, care a decedat la vârsta de 64 de ani, săptămâna trecută. Astfel, tânărul account manager, care a lucrat în companii de bio combustibili va moşteni titlulatura de duce a tatălui său, devenind al şaptelea duce de Westminster, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume,  dar şi cel mai râvnit burlac din Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Noul duce va moşteni averea tatălui său, estimată la 8,3 miliarde de lire, făcându-l să devina a treia cea mai bogată persoană din Marea Britanie şi să ocupe locul 68 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Tatăl său, Ducele de Westminster, deţinea numeroase proprietăţi imobiliare în cartierele londoneze Belgravia şi Mayfair, iar firma sa de real estate, Grosvenor Group, are în gestiune active de 13 miliarde de lire. Averea familiei se ridică la 12,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Deşi s-a născut într-o familie bogată, Hugh Grosvenor a fost crescut modest de părinţii săi, alături de cele trei surori . A urmat studiile la o şcoală aproape de casă, apoi a ales o şcoală privată, Mostyn House.

Hugh Grosvenor a studiat apoi managementul la Universitatea din Newcastle şi mai târziu a mers la Oxford. După absolvire, a lucrat pentru afacerea tatălui său, Grosvenor Group, până să devină account-manager la o companie care se ocupă cu colectarea boabelor de cafe ape care le transformă în bio combustibil.

Momentul în care acesta a ajuns în atenţia publică este marcat de aniversarea sa din 2012, când a împlinit 21 de ani, despre care presa a scris că a costat 5 milioane de lire. Prinţul Harry s-a numărat printre cei 800 de invitaţi, iar atmosfera a fost animată de doi rapperi londonezi faimoşi.

Fotografilor le-a fost interzis accesul la petrecerea de atunci, iar securitatea a fost atât de strictă încât uşile maşinilor care aduceau invitaţii au fost sigilate pentru a preveni musafirii nepoftiţi.

Hugh declara atunci că experienţa a meritat. „Petrecerea a fost fabuloasă – o aniversare pe care n-o voi uita niciodată”, spunea acesta pentru o publicaţie britanică. „Este începutul unei noi perioade din viaţa mea şi aştept cu nerăbdare provocările ce vor urma”.

În anul care a urmat, Hugh a devenit naşul primului copil al Prinţului William şi al ducesei Catherine, în semn de recunoştinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO